Nieuws


4 Juli 2018

Gemeente Coevorden haakt aan bij proefproject regio Zuidoost Drenthe!

Gemeente Coevorden doet ook mee. De gemeente ondersteunt de proef van harte. Concreet betekent het dat inwoners uit de gemeente Coevorden nu ook kunnen aanhaken. Bent u geinteresseerd om deel te nemen of wilt u meer weten? Meer info vindt u hier.


26 Juni 2018

Samenwerking met Major Hoogeveen

We zijn een samenwerking met Major Electronics in Hoogeveen aangegaan. Major gaat voor ons de electronica produceren.


28 Juni 2018

Infomiddag proefproject Nordhorn

Op 30 Juli houden we een informatiebijeenkomst in Nordhorn. Samen met het 'Gesundheitsamt Grafschaft Bentheim' informeren we geinteresseerde deelnemers.
Meer informatie via de internationale website (info in Duits).


28 Juni 2018

Infomiddag Emlichheim

Op 28 juni was er opnieuw een infomiddag voor geinteresseerde deelnemers uit Emlichheim. Meer informatie via de internationale website (info in Duits).


20 Juni 2018

We zijn verhuisd!

Vanaf nu vind je ons op de Jules Verneweg 15 in Emmen.


19 Juni 2018

Aspirant team leden van start

Een groep van 20 mensen, die deelnemen aan ons trainings- en werkervaringstraject zijn van start gegaan. Op 19 juni was de kick off.


Foto: copyright Hogeschool Lingen

23 Mei 2018

Senioren Campus Lingen

Op 23 mei waren we te gast op de Campus van de Hochschule Osnabrück in Lingen om iets te vertellen over het proefproject aan de Duitse zijde van de grens. Meer informatie hierover kunt u vinden via onze internationale website 

Mei 2018

Proefproject wordt grensoverschrijdend

Het proefproject met de gemeente emmen krijgt een internationaal karakter. We hebben een samenwerking gesloten met twee Duitse partners voor het uitbreiden van het proefgebied over de grens. Meer informatie hierover kunt u vinden via onze internationale website 


20 april 2018

Gekleurd grijs

Het Zorghorloge was present op het Gekleurd Grijs Festival in Emmen. De heer d'Ancona is ambassadeur van dit festival. Een foto mocht natuurlijk niet ontbreken!


6 april 2018

Vacaturebijeenkomst 19 april

Op donderdag 19 april organiseren we een vacaturebijeenkomst waar we meer vertellen over de kansen voor werk in het proefproject. Meldt u aan vóór 17 april bij één van onze partners. 


Foto: Martine Bal van Het Zorghorloge en Wethouder Arends van de Gemeente Emmen

14 maart 2018

Proefproject met Gemeente Emmen van start

Het Zorghorloge en de Gemeente Emmen gaan gezamenlijk een proefproject opzetten om mensen te ondersteunen langer zelfstandig thuis te blijven wonen.
Op 14 maart vond de kick off bijeenkomst plaats met een bijeenkomst voor pers en genodigden waarop Martine Bal en wethouder Arends het officiele startschot gaven.  RTV Drenthe maakte daar een leuke reportage van.


Foto: Martine Bal en Jurgen Hofman van Het Zorghorloge met ZKH Prins Constantijn, special startup envoy namens Startup Delta

9-12 januari 2018

Het Zorghorloge met speciale delegatie Startup Delta o.l.v. ZKH Prins Constantijn van Oranje, naar CES Las Vegas

Van 9 tot 12 januari was Het Zorghorloge in Las Vegas present op het Holland Start Up Pavillion om zich te presenteren aan het internationale publiek.


26 oktober 2017

Het Zorghorloge presenteert zich op allereerste CES unveiled in Amsterdam

Op 26 oktober vindt het allereerste pre-CES event in Amsterdam plaats. Als geselecteerde startup voor deelname aan CES in Las Vegas, is Het Zorghorloge natuurlijk present op dit event.


September 2017

Het Zorghorloge geselecteerd voor deelname aan CES

Het Zorghorloge is geselecteerd voor deelname aan de grootste electronica beurs ter wereld: CES.
CES vindt plaats in Las Vegas, begin januari volgend jaar. Het Zorghorloge mag samen met andere geselecteerde start ups deelnemen aan een Nederlandse delegatie, o.l.v. ZKH Prins Constantijn van Oranje.


23 februari 2017

Het Zorghorloge present bij 

gezondheidsfestival Gemeente Utrecht

Op maandag 27 maart organiseert de gemeente Utrecht een gezondheidsfestival. Het Zorghorloge zal daarbij aanwezig zijn. Kom en bezoek ons, en maak kennis met 'Het Zorghorloge'.

Meer info 


16 februari 2017

Het Zorghorloge genomineerd voor 

Duitse 'innovation challenge'

Weer een nominatie in de wacht! Het Zorghorloge is genomineerd als innovatief concept door de gerenomeerde Duitse 'ouderenzorg' beurs. Van 25 t/m 27 april zullen wij daar aanwezig zijn om Het Zorghorloge te demonstreren!
Meer informatie op www.altenpflege-messe.de12 Januari 2017

Op bezoek bij Poliklinika Vilnius

Begin januari waren wij op bezoek bij Poliklinika in Vilnius, een gezondheidskliniek in de hoofdstad van Litouwen, om de mogelijkheden voor samenwerking te verkennen.


29 september 2016

Het Zorghorloge gaat meewerken aan 

'de ZORG innovatiewinkel'

Een pop-up winkel waar belangstellenden kennis kunnen maken met innovaties in de zorg. Het initiatief is een samenwerking met 'Het Huis van Morgen' en wordt ondersteund door het ministerie van VWS. Het Zorghorloge concept zal ook gepresenteerd worden in de pop-up winkels en we zullen een bijdrage leveren aan interessante mini symposia. Meer informatie over de zorginnovatiewinkel op www.zorginnovatiewinkel.nl 


4 februari 2016

Studenten werken aan Het Zorghorloge

Een studentteam van hogeschool Stenden gaat werken aan de behuizing van Het Zorghorloge als onderdeel van een praktijkmodule. 


19 februari 2015

Zorghorloge genomineerd voor 'De Voorloper' innovatieprijs15 november 2014

Zorghorloge met alarmknop meet ook hartslag

Artikel over Het Zorghorloge in het Reformatorisch Dagblad.
7 november 2014

Zorghorloge vervangt de alarmknop

Ook de Meppeler Courant publiceerde een paginagroot artikel over Het Zorghorloge.


6 november 2014

In top 10 Connected Health Challenge!

Het Zorghorloge is bij de beste 10 geeindigd in de Connected Health Challenge. In totaal waren er 90 inschrijvingen. De Challenge werd dit jaar voor het eerst georganiseerd door o.a. Ziggo en UPC, voor zorginnovaties die inspelen op nieuwe ontwikkelingen zoals 'zorg op afstand' en 'langer zelfstandig thuis wonen'. 


23 oktober 2014

Altijd hulp nabij met Zorghorloge

Het Dagblad van het Noorden publiceerde een paginagroot artikel over Het Zorghorloge.

 Lees artikel 7 oktober 2014

In top 10 Accenture Innovation Awards!

Het Zorghorloge is bij de beste 10 geeindigd uit de 150 inzendingen in haar categorie. In totaal werden meer dan 700 concepten ingeschreven. 


31 maart 2014

TED Talk in Dublin!

Op uitnodiging van de Nederlandse ambassade, waren wij te gast bij het Tedx Healthy Ageing Event in Dublin, om te vertellen over Het Zorghorloge. 

Lees verder... 


3 februari 2014

Radio uitzending RTV Drenthe

Maandag 3 februari besteedde RTV Drenthe aandacht aan Het Zorghorloge in de uitzending.

Klik op de afbeelding om het fragment te beluisteren!


30 januari 2014

Radio uitzending Radio Assen

Donderdag 30 januari waren wij te gast in de studio van Radio Assen waar wij uitgebreid hebben verteld over Het Zorghorloge.

Klik op de afbeelding om het interview te beluisteren!


28 januari 2014


Nederlands bedrijf ontwikkelt slim horloge voor de zorg 


Geen Amerikaans initiatief dat via Kickstarter de wereld verovert, maar een OER Hollands product, dat als eerste in Nederland op de markt komt: Het Zorghorloge. Een horloge met een alarmknop, dat in geval van nood direct een spraakverbinding opzet met een familielid of hulverlener...


 Lees verder...