Het Zorghorloge zoekt testers

Het Zorghorloge en de gemeente Emmen zetten gezamenlijk een proefproject op om mensen te ondersteunen langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Doe ook mee!


Wat vragen we?

Iedereen die geinteresseerd is om deel te nemen, mag zich aanmelden. Bij grote interesse wordt er een selectie gemaakt uit de aanmeldingen.


Wat bieden we?

U wordt voorzien van een zorghorloge met basis station. Hiermee bent u aangesloten op een service centrale die voor u klaar staat op het moment dat u dat nodig hebt. Dat kan zijn in geval van hulp of nood, maar ook bij vragen over gezondheid, welzijn of activiteit. U wordt door ons geinformeerd en begeleid gedurende het hele project. 

Deelname is kosteloos.

Een internetverbinding is noodzakelijk. download flyer

Wilt u meer weten of meedoen?

Neem contact op met Sija Bal, coordinator deelnemers

Email: sabal@9tc.eu

Telefoon: 0524 29 07 70

of meldt u aan met het aanmeldformulier via onderstaande knop:                      

aanmelden "In mijn werk als ouderenwerker heb ik geleerd dat ieder mens zo lang mogelijk zelfstandig wil zijn. Met dit project streven we ernaar dat zo lang mogelijk te kunnen doen. We ontzorgen mantelzorgers en geven senioren de zo gewilde vrijheid en zelfstandigheid. Ik draag daar graag mijn steentje aan bij." 


Sija Bal, coordinator deelnemers, 

was jarenlang werkzaam als ouderenwerker en vrijwilligerscoordinator.


De projectpartnersAchtergrond

We worden ouder en blijven tot op steeds hogere leeftijd thuis wonen. Dat vraagt om hulpmiddelen om ons daarbij te ondersteunen. Zeker in plattelandsgebieden waar de afstanden tot voorzieningen groter zijn en het aantal senioren sterk stijgt.

Het Zorghorloge is ontwikkeld op het platteland. Daar zagen vader en dochter al enkele jaren geleden vanuit hun kantoor in het landelijke Zwinderen van dichtbij wat ontgroening en vergrijzing doet met de leefbaarheid van een dorp.

Een aantal partners hebben hun krachten gebundeld en willen met een proefproject een bijdrage leveren aan een leefbaar en veilig platteland in Drenthe, ook voor senioren.Opzet project

Het Zorghorloge hulpmiddel voor zorg op afstand

Deelnemers worden voorzien van een zorghorloge met basis station waarmee zij in verbinding staan met een service centrale op het moment dat zij dat nodig hebben. Deelnemers worden begeleid, getraind en ondersteund in voorbereiding en tijdens de proef.


24/7 Service Centrale

Gedurende de proef staan we 24/7 voor u klaar. Er zal een service dienst worden ingericht die voor de deelnemers klaar staat op het moment dat ze dat nodig hebben. Dat kan zijn ingeval van hulp of nood, maar ook bij vragen over gezondheid, welzijn of activiteit.

Care Watch coordineert

Het project wordt gecoordineerd door Care Watch (Het Zorghorloge) in samenwerking met de gemeente Emmen, die deze proef financieel mogelijk maakt en ondersteunt door inzet van mankracht, netwerk en pr.

Zorgstudent van de toekomst wordt buddy 

Vanuit het onderwijs zullen studenten ondersteunen. De zorgstudent van de toekomst zal niet alleen meer een zorgtaak hebben, maar steeds vaker worden gezien als 'buddy'. Iemand die kan assisteren en adviseren bij het gebruik van hulpmiddelen en moderne technologie. Door betrokkenheid in het project komen studenten daarmee in aanraking.

Kansen voor iedereen

De service centrale zal worden bemand door mensen vanuit een ww/bijstandssituatie. Centralisten worden uitgebreid getraind en begeleid voor hun taken. Menso en het UWV ondersteunen met het vinden van de juiste mensen.

Mede mogelijk gemaakt door de gemeente Emmen

De gemeente Emmen steunt het initiatief omdat zij alle facetten van de proef van harte toejuicht. Het testen van een product van Drentse bodem dat in de toekomst voor bedrijvigheid zal zorgen, de betrokkenheid van het onderwijs dat haar studenten kennis laat maken met het werkveld van de toekomst en de instroom voor mensen op zoek naar werk.

Dit alles samengebracht in een project waarmee sociaal maatschappelijke vragen die in de regio spelen, worden aangepakt.

Volg het project


Updates over het project zijn ook te volgen op onze facebookpagina of Twitter

  facebook.com/hetzorghorloge

    twitter.com/Het_Zorghorloge

Nieuws

14 maart 2018

Proefproject met Gemeente Emmen van start

Op 14 maart vond de kick off bijeenkomst plaats met een bijeenkomst voor pers en genodigden waarop Martine Bal en wethouder Arends het officiele startschot gaven.  RTV Drenthe maakte daar een leuke reportage van.Downloads

Flyer     Poster   PersberichtNieuwsbrieven

Wilt u op de hoogte blijven van het project? 

Zie onderstaande nieuwsbrieven.

Nieuwsbrief 1

Nieuwsbrief 2

Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 4

"Bent u geinspireerd geraakt door ons project? Ziet u mogelijkheden voor samenwerking? Nu of in een later stadium? Neem contact met mij op, ik hoor graag van u".


   Martine Bal, projectleider

   Email: macbal@9tc.eu

   Telefoon: 06 51 96 22 39